Ultimele tendințe în materie de mobilă și echipamente de la SiPro si Smeg

Între 13 şi 17 septembrie, SiPro Bucătarii împreună cu SMEG au fost prezenţi la BIFE-SIM, singurul târg din România dedicat industriei de mobilă, echipamente şi accesorii.

SiPro Bucătarii a prezentat unele dintre trendurile în materie de mobilier de bucătărie pentru anul 2018, precum bucătăria insulară și corpurile cu accente clasice și industriale, dar reinterpretate, împreună cu un dormitor cu dressing cu uși transparente după ultimele tendințe în materie de arhitectură și design interior.

Piesele de mobilier atent selecţionate, cu îmbinări perfecte, pun accentul pe lux şi calitate. Piesa centrală a standului, o insulă de bucătărie din gama Verona a atras vizitatorii pe tot parcursul târgului. Cu elemente grafice în relief, care aduc un aer de eleganţă şi rafinament oricărei bucătării, gama Verona Line se adresează celor ce doresc să îmbine designul modern cu stilul clasic, pentru o bucătărie cum rar se mai găseşte în zilele noastre”, precizează Ionel Grațianu, Director General SiPro Bucătării.

Aparatura SMEG de înaltă performanţă a fost prezentată în cadrul aceluiaşi stand, de către distribuitorul Waldmessner. Cu o tradiţie de peste 65 de ani, ca rezultat al parteneriatelor companiei cu arhitecţi şi designeri celebri, aparatele Smeg au ajuns să fie văzute ca soluţii elegante la cerinţele vieţii contemporane din bucătărie. Nu numai că Smeg are un profil unic în ceea ce priveşte aparatele electrocasnice dar este, de asemenea, un brand renumit pentru produsele de înaltă performanţă, potrivite şi sectoarelor profesionale.

Smeg este unul dintre cei mai mari producători italieni de electrocasnice şi incorporabile din lume. Ca o evoluţie firească, Smeg a lansat o gamă de electrocasnice mici cu design retro, precum şi chiuvete şi baterii de bucătărie. Fiind un brand italian, aceştia au colaborat până acum cu multe mărci de renume, printre care Fiat şi Dolce & Gabbana.

La standul SiPro s-a desfăşurat timp de 2 zile un atelier inedit de macarons, susţinut de Atelier Cortez – handmade Macarons. Evenimentul a surprins vizitatorii, care au avut plăcerea de a-şi încânta papilele gustative pentru o amintire multisenzoriala de neuitat. Toţi cei prezenţi în standul SiPro au fost surprinşi de savoarea inedită pe care cei de la Atelier Cortez au pregătit-o special pentru ei: crema de brânză cu somon fume, o specialitate plină de savoare.

Celebrul Macarons, un desert cu istorie, la fel ca şi producătorii SiPro şi Smeg, are o legendă oarecum controversată. Deşi majoritatea consideră că ar fi un desert franţuzesc, originile acestuia pare să se regăsească în Italia, unde era consumat măicuţele mănăstirilor, având la baza pasta de migdale şi albuş de ou, fiind ideal pentru perioada de post. Italienii ar fi îmbunătăţit reţeta pentru ca apoi, în timpul Renaşterii, celebrele macarons să ajungă în Franţa, unde a fost pentru prima dată consemnat în secolul XVI de către scriitorul francez Francois Rabelais.

 

Tehnologie în bucătărie

Bucătăria produselor SMEG este o materializare a tuturor aspectelor de planificare și proiectare: nevoia de performanţă de top, evaluarea nevoilor de utilitate și funcțiilor, estetica și grijă faţă de mediu. Toate acestea combinate în produse unice, premiate deja pentru design-ul inedit, dau viaţa oricărei bucătarii ce se doreşte a fi inima casei, un punct de referinţă pentru relaxarea alături de prieteni şi familie.

Bucătăriile high-tech sunt cele care iau locul bucătăriilor tradiţionale, înlocuindu-le deja cu succes. Plita, cuptorul, aparatele utile cu design inovator şi funcţii noi, toate acestea creează un nou unviers în orice spaţiu destinat socializării, relaxării şi nu în ultimul rând, gătitului.

Spaţii cu închidere etanşată

Spaţiile de depozitare din bucătărie sunt întotdeauna o problemă, în special pentru locuitorii apartamentelor şi pentru familiile modern, care îşi doresc un spaţiu cu utilitate crescută. Pentru a remedia acest lucru, mobila modernă de bucătărie propune dublarea spaţiului de depozitare în personalizate, cu sertare inteligente cu mai multe etaje.

Producătorii de mobilă, precum SiPro, schimba modul în care funcţionează uşile şi sertarele corpului de bucătărie. Uşile hidraulice, închise etanş, fără mânere vizibile, perfecte pentru bucătarii în care spaţiul este o problemă.

Bucătăriile alb-negru

Aspectul unei bucătarii în tendinţe se poate schimba pe măsură ce stilurile evoluează, dar atracţia unei bucătarii alb-negru nu moare niciodată. Este vorba de un contrast ridicat – un joc de culori între un corp alb lucios şi un blat de granit de un negru absolut, dar şi un joc de design între tradiţional şi modern. Podelele calde din lemn de esenţă rustică reprezintă un contrapunct eficient pentru materialele dulapului elegant.

YOUR COMMENT