Sfaturi pentru a aranja bucătăria în funcție de personalitatea ta

Indiferent dacă spațiul pe care doriți să îl amenajați este încăpător sau nu, aranjarea mobilei într-un mod corect și plăcut privirii va face totul mai frumos și mai interesant. Mici accente de culoare, locul fiecărui corp de mobilier, câteva elemente grafice, toate vă trădează personalitatea și vă pot face să vă simțiți mai bine și mai comod în propria casă.

Spații aerisite și confortabile

Dacă preferați spațiile deschise și aerisite, care să vă facă să vă simțiți comod și confortabil, atunci bucătăria trebuie să fie exact un astfel de loc!

Atunci când aranjați mobilierul pentru bucătărie, nu este nevoie de o mulțime de piese, care să vă obosească privirea și să încarce locul.  Lăsați loc pentru trafic și un punct de trecere printre piesele de mobilier. Fotoliile comode sau scaunele de bucătărie pot fi îndreptate unele spre celelalte, astfel încât să permită conversațiile lungi si privirea față în față a interlocutorilor.  Dacă vă hotărâți să achiziționați o canapea, căutați câteva scaune pereche pentru a echilibra greutatea vizuală a canapelei.

Alegeți un punct de interes al bucătăriei

Alegeți un punct de interes în cadrul bucatariei, pe care să îl stabiliți înaintea aranjării mobilierului. Acesta poate fi un cuptor în stil rustic, care să atragă privirile mai ales când o gospodină gătește ceva. Masa poate sta, în acest caz, vis-à-vis de acest punct. Un alt punct de interes ar putea fi un dulap cu piese de decor, lumânări parfumate, căni sau seturi de porțelan, orice vă place și vă poate exprima personalitatea sau stilul personal.

Păstrați un echilibru vizual atunci cand alegeți mobila de bucătărie

Echilibrul este întotdeauna important atunci când vorbim de decor și amenajari interioare, iar când vine vorba de aranjarea mobilierului și de a determina unde să asezăm obiecte, ar trebui să luați în considerare atât mărimea acestora cat și plasarea diferitelor piese care sa se conformeze stilului si alegerilor personale.

Nu grupați toate piesele mari sau mici într-o zonă sau într-o parte a camerei. Acest lucru va face spațiul să se simtă neuniform. De asemenea, asigurați-vă că există forme variate ale pieselor de decor. Dacă aveți scaune drepte, luați în considerare o masă rotundă de cafea – sau invers.

Îți place să socializezi sau îți dorești o bucătărie pentru toți membri familiei?

Sfatul nostru este sa alegi o insulă de bucatarie. Când vine vorba de a alege o masă de bucatarie, atunci este bine ca aceasta să fie cât mai mare. O insulă de bucătărie este un spațiu ideal pentru socializare și familii numeroase, pentru gătit, sau pentru a fi folosit pe post de masă de cafea, la o întâlnire între prieteni. O insulă de bucătărie de dimensiuni potrivite, poziționată în mijlocul unei bucătarii, este excelentă atât pentru estetică cât și pentru funcții.

Se comportă ca o ancoră pentru întreaga bucatarie și oferă o mulțime de spațiu pentru ca oamenii să așeze băuturi . Este, de asemenea, mai ușor de accesat de pe toate scaunele din jur.

Ilumineaza spațiul bucatariei după propriul gust

Lumina este unul dintre cele mai importante elemente ale oricărei camere și, adesea, amplasarea ei nu este gândită în mod corespunzător. Utilizați întotdeauna o combinație de iluminat din plafon cu lămpi de podea și lămpi de masă. O lampă de podea arată grozav la capătul unei canapele sau în spatele unui scaun cu accente grafice. Lămpile de masă arată minunat pe mesele laterale sau pe rafturi. Iluminarea trebuie să fie amplasată la diferite niveluri pentru a fi echilibrată, astfel încât să o utilizați liber în întreaga cameră.

Daca va place aerul romantic al spatiului, alegeti lumina calda, cu tente galbui, de intensitati diferite.

 

 

YOUR COMMENT