Piese de mobilier care nu trebuie să lipsească din nicio casă

Este important ca locuinţa ta să fie completă şi să aibă nivelul de confort cât mai ridicat, iar pentru asta trebuie să te asiguri că ai acele lucruri „must have”, în care să investeşti  şi să te asiguri că întrunesc trei elemente esenţiale: utilitate, calitate şi funcţionalitate.

Iată câteva exemple de piese de mobilier de care are nevoie orice casă:

Un pat confortabil

Confortul este esențial atunci când vine vorba de amenajarea dormitorului tău. Un pat care arată grozav și se simte confortabil ar crea atmosfera pentru întreaga cameră. La fel de important, atunci când alegi un pat, este să cauţi o saltea bună, care să se potrivească preferinţelor tale. Cel ma bine este să le vezi înainte să le cumperi, în magazinele de profil. Totodată, dacă vrei să sporeşti confortul dormitorului tău şi să îl menţii cât mai aerisit, alege un model de pat cu spaţiu de depozitare, în care să pui lucrurile pe care nu le foloseşti în fiecare zi.

O canapea

Camera de zi este punctul central al vieții tale sociale! Conversaţiile şi timpul petrecut în acest spaţiu devin o plăcere când ai mobilierul potrivit. Fie că găzduieşti o adunare cu prietenii sau familia, o petrecere restrânsă sau o întâlnire în interes profesional, o canapea aleasă cu atenţie este ceea ce ai nevoie. Dacă dispui de puţine camere, îţi recomandăm o canapea extensibilă, pentru ocaziile în care vin prieteni sau rude să doarmă peste noapte.

O masă de bucătărie

Mâncarea are un gust mai bun când ai masa potrivită. O masă practică şi bine realizată te va ţine mulţi ani şi poţi să îi schimbi scopul în casă, în funcţie de nevoile tale. Aceasta poate fi folosită și ca birou sau masă de studiu.

Un şifonier spațios

Nu e nevoie să explicăm prea mult necesitatea unui şifonier mare şi ingenios compartimentat. Înainte să mergi la cumpărături, fă-ţi un plan despre cum ar trebui să arate, cum vrei să fie aşezate majoritatea hainelor tale şi măsoară spaţiul în care vrei să îl aşezi. Nu toate şifonierele se pretează pe nevoile tale, iar aceasta este o investiţie destul de serioasă, având în vedere că trebuie să te uiţi atent şi la rezistenţa acestuia.

Un piept de sertare

Niciodată nu ai destule spaţii de depozitare în casă, ştim. Tocmai de aceea îşi recomandăm o piesă de mobilier funcţională şi elegantă, care se potriveşte în orice cameră: un piept de sertare. Acestea arată bine în dormitor, hol sau în camera de zi şi poţi pune lucruri atât în sertare, cât şi deasupra. Ca idee, poţi să-l transformi într-o măsuţă de machiaj numai dacă aşezi o oglindă frumoasă pe ea.

O măsuţă de cafea

Da, este o necesitate! Şi vei simţi nevoia de a-şi cumpăra o măsuţă de cafea încă din primele etape ale cumpărăturilor pentru casă nouă sau redecorare. Acestea sunt centrul camerei tale de zi şi sunt cu atât mai practice cu cât au şi spaţii de depozitare sau rafturi dedesubt. Dacă nu vrei o masă întinsă pe o suprafaţă mare, alege o masă rotundă, cu un singur picior. Sunt la modă şi sunt uşor de poziţionat în casă, fără să ocupe mult loc. Nu ignora nici măsuţele mici de cafea pe roţi, pe care le poţi pune la capetele canapelei. Astfel, prietenii tăi nu se vor mai ridica să îşi aşeze paharele şi nu vor fi tentaţi să le pună pe mobilă  ori în alt loc. Sunt uşor de mutat şi le poţi folosi şi ca bar sau mini bufet, atunci când ai mai mulţi invitaţi.

Noptiere

Noptierele fac parte din categoria pieselor de mobilier utile, care sporesc confortul dormitorului tău. Nu vei mai fi nevoit să te întinzi sau să te ridici în picioare, în toiul nopţii, ca să îţi iei un pahar cu apă sau să opreşti alarma dimineaţa. Mai mult, acestea oferă simetrie camerei de dormit, un lucru plăcut pentru ochi.

Scaune

“Întotdeauna să ai un loc în plus la masă”, este zicala preferată a gazdelor bune. Nu se ştie niciodată când se adună mai mulţi musafiri deodată n casa ta şi cel mai bine este să ai în casă câteva scaune bune, rezistent şi uşor de depozitat. Dacă vrei o variantă mai ieftină, poţi apela la taburete care se pot aşeza unele peste altele, sau taburete de tip cutie, în care poţi depozita câteva lucruri. De asemenea, ai putea cumpăra un set de scaune pliabile sau, mai bine, impresionează-ţi prietenii cu o taburete de tip puf, realizate din material textil. Sunt confortabile şi oferă un aer inedit oricărei case.

Sperăm că ţi-au plăcut ideile noastre şi te invităm să arunci un ochi şi pe site-ul www.sipro.ro, unde poţi găsi piesele de bază de care are nevoie locuinţa ta.

YOUR COMMENT