Cum alegi noptiera potrivită pentru dormitorul tău

Noptiera este o piesă esențială a mobilierului pentru dormitoare, care aduce un plus de eleganță și de funcționalitate în spațiul de la marginea patului. Acest obiect de mobilier servește mai multor scopuri, cum ar fi asigurarea unei depozitări convenabile la îndemână și echilibrarea designului dormitorului tău.

Cu o varietate de stiluri și caracteristici disponibile, vei găsi cu siguranță o noptieră care să se potrivească tuturor nevoilor și dorințelor tale. Echipa SiPro âți pune la dispoziție câteva atribute importante de luat în considerare care te vor ajuta să determini noptiera perfectă pentru a-ți completa dormitorul.

Înălţimea

Găsește o noptieră la fel de înaltă ca partea de sus a saltelei de pat pentru un aspect consistent și o suprafață care se află la un nivel util. Pentru paturi cu tampoane pentru saltele sau baze înalte, optează pentru o noptieră mai înaltă pentru a se potrivi. Așează noptiera  la câțiva centimetri distanță de partea din spate a patului pentru a preveni orice coliziune accidentală atunci când dormi pe marginea patului.

Suprafață

Noptiera trebuie să aibă suficient spațiu pentru o lampă de masă, un ceas cu alarmă și orice altceva dorești să depozitezi în apropierea patului. Ai posibilitatea de a economisi spațiu prin păstrarea altor obiecte în sertarele noptierei.

Spațiu de depozitare

Noptiere cu sertare sau rafturi permit depozitarea tuturor obiectelor pe care dorești să le ai la îndemână ăn dormitor, fără a încărca spațiul. Alege o noptieră cu sertare multiple sau cu uși pentru a ascunde toate obiectele aflate la vedere, sau optează pentru o noptieră cu  rafturi deschis pentru a-ți poziționa cărțile sau fotografiile cu persoanele dragi.

Material

Materialul din care este fabricată noptiera va avea un impact mare asupra stilului și a confortului dormitorului. O noptieră din lemn natural, cu alamă distinsă sau fier, îmbunătățește un dormitor în stil tradițional, în timp ce noptierele cu accente metalice sau din sticlă lustruită conferă accente contemporane.

Culoare

Asortează culoarea noptierei cu paleta coloristică din cameră, dar nu uita de faptul că nuanțele mai deschise reflectă lumina, în timp ce culorile mai întunecate o absorb. O noptieră albă, o noptieră din metal sau o noptieră de sticlă poate aduce în plus lumină în dormitor, în timp ce o noptieră de culoare neagră sau mai închisă, chiar dacă conferă eleganță,  are rolul de a închide camera.

Potrivirea pieselor de mobilier

O modalitate ușoară de a crea un aspect uniform în dormitor este de a cumpăra în camera de noapte un întreg set de dormitor.

Dacă ai nevoie de sfaturi de amenajare de la profesioniști, sau cauți colaboratorii perfecți pentru amenajarea spațiului tău, poți apela oricând cu încredere la echipa SiPro. Pentru mai multe detalii și idei de amenajare intră pe www.SiPro.ro sau vizitează-ne într-unul din showroom-urile noastre.

 

YOUR COMMENT