Cum alegi bucataria perfecta? 5 sfaturi practice de la designeri

Cat de bine functioneaza bucataria ta depinde de cat de bine o organizezi, asa ca un calcul precis al suprafetei de care dispui si impartirea exacta pe zonele de interes va fi absolut necesara. Nu conteaza cat de mult spatiu ai la dispozitie, ci cat de bine vei stii sa il pui in valoare. Exista numeroase modalitati si trucuri de a crea deschidere si senzatia de spatiu mult mai mare si de a maximiza functionalitatea. Uite care sunt  cele mai importante 5 sfaturi recomandate de designeri.

Simplu si rapid! Bucataria pe un perete

Daca dispui de un spatiu care sa iti permita acest lucru, aceasta solutie este una fara batai de cap, practica si rapida. Vei alege doar stilul mobilei, materialul dorit si eventualele compartimentari necesare.

Iti va ramane astfel spatiu necesar pentru a te juca pe ceilalti pereti cu orice elemente decorative vei vrea, sau vei lasa spatiul sa respire.

Integrarea unei insule de bucatarie

O insula poate dubla sau tripla spatiul de depozitare si spatiul de lucru si, de asemenea, poate gazdui eventual unele scaune, ceea ce duce la o bucatarie care este mult mai mare. Chiuveta si aragazul pot fi, de asemenea, mutate din perete si pe insula, astfel incat sa nu trebuiasca sa te muti prea des atunci cand vrei sa verifici cuptorul. In orice caz, cu acest tip de bucatarie, folosesti tot spatiul vertical pe care il ai pentru a maximiza stocarea.

Bucataria tip coridor

Bucataria de tip coridor este considerata de multi ca cea mai eficienta forma pe care o poate lua un spatiu destinat gatitului. Cu doua banci de dulapuri si aparatele electrocasnice integrate pe peretii paraleli, totul devine mai usor de accesat de bucatar.

Unele bucatarii au o zona de mancare la un capat sau la celalalt, ceea ce are avantajul de a mentine oaspetii in bucatarie si nu vor trebui sa mearga prin bucatarie pentru a ajunge la masa, deci nu il vor deranja nici pe bucatar.

Bucataria pentru un spatiu redus

Bucataria intr-un apartament de dimensiuni reduse va avea toate partile necesare, dar in versiuni subdimensionate pentru a pastra un sentiment de spatiu.

Chiuveta  este pe  jumatate din dimensiunea obisnuita. Un mini-frigider se potriveste sub tejghea , pentru ca un frigider de dimensiuni mari ar fi preluat spatiul. O insula ingusta poate fi inserata, cu spatiu pentru a putea integra sub ea scaune.

Stilul minimalist

Stilul minimalist nu este doar unul foarte indragit de din ce in ce mai multe persoane, dar are si caracteristicile uimitoare de a ascunde obiectele esentiale din bucatarie si de a da un aer mult mai relaxat si organizat bucatariei.

Zona de bucatarie este proiectata cu aceeasi sensibilitate ca si spatiul de locuit, care de regula primeste mult mai multa atentie in amenajare.

Frigiderul poate fi ascuns discret in insula sub forma de sertare, sau poate fi intr-o camara adiacenta, alaturi de spatiu de depozitare copios si o chiuveta suplimentara, in apropiere, dar la vedere.

Ai o multime de optiuni cu care sa te joci, totul sta in imaginatia si dedicarea ta!

 

YOUR COMMENT