7 trucuri pentru dormitorul perfect

Dormitorul e locul care primeste aproape jumatate din timpul tau asa ca trebuie sa fie ales special pe nevoile si gusturile tale. Odihna din timpul somnului e de nepretuit, asa ca atentia acordata acestei camere este perfect justificata.

Daca simti ca poate ai nevoie de inspiratie in gasirea dormitorului perfect, uite ce te sfatuiesc expertii nostri:

  1. Iluminare potrivita

Iluminatul corespunzator este foarte important, mai ales atunci cand nu dispui de ferestre mari. Poti incerca o lampa pe fiecare parte a patului,  una langa dulapul cu bijuterii, sau mai multe spoturi si candelabre de mai multe tipuri.

  1. Obiectul tau de arta favorit

Fie ca e vorba de un tablou, o carte, o statueta sau doar o vaza, nu uita sa aduci un element pe care il iubesti si care te umple de sentimente pozitive. E foarte important ca printre multitudinea de lucruri din dormitor sa se afle si obiecte care fac referire la viata cotidiana, nu numai la „lumea somnului”.

  1. Culoarea potrivita a vopselei de perete

Pentru ca e vizibila pe un procent foarte mare din camera, aceasta culoare, daca nu este atent aleasa, te poate indispune teribil si poate avea exact opusul rezultatului pe care il vrei. Daca vrei ca totul sa exclame calm si confort, mergi pe o paleta de culori mai calde sau mai reci, in functie de ce tinde sa te aduca pe tine natural intr-o stare buna.

  1. Diferite texturi

Mai ales cand e vorba de o suprafata mica de decorat, alegerea mai multor tipuri de tesaturi si materiale, va da un caracter special camerei. Sa nu-ti fie frica sa incerci!

  1. Aranjamente florale

Fie ca le asezi pe noptiera, masuta de machiaj sau pe pervaz, florile iti dau un sentiment placut. Mai ales in timpul iernii, cand totul pare trist si fara viata, o doza de energie din plante va face camera mai primitoare si pe tine mai bine dispus.

  1. Spatii de depozitare generoase

Pe langa dulapul normal de haine poti ascunde discret intr-un cufar la picioarele patului, cateva perechi de pantofi sau lenjerii de pat si alte lucruri de care ai nevoie constant. Si sub pat poti ascunde spatii de depozitare, astfel incat sa eficientizezi fiecare centimentru din dormitor.

  1. Oglinda potrivita

O oglinda bine aleasa si care sa se incadreze perfect in camera este absolut esentiala. De asemenea, oglinzile adauga spatiu in locurile mai inguste, deci poti folosi oglinzi pentru a face camera sa para mult mai mare decat este in realitate.

Dulapurile pot fi personalizate pentru a crea spatii de depozitare excelente, astfel ca nu iti vei mai face griji pentru lipsa de spatiu sau lipsa unei anumite caracteristici pe care o voiai neaparat in dormitorul tau.

Extra!

Nu uita nici de rama patului si ce covor sau draperii alegi. Ele sunt note definitorii ale unui dormitor perfect echipat si armonios din punct de vedere stilistic. Gama de culori si texturi spre care alegi sa te orientezi ar trebui facuta avand in minte o anumita tema de la inceput. Documenteaza-te serios cu privire la ce vrei sa contina dormitorul tau perfect, apoi pune in practica, dar nu cumpara lucruri de care nu esti sigur. Planul pe care il ai in minte te va ghida catre cea mai buna optiune pentru dormitorul tau perfect. Trebuie doar sa te concentrezi si sa-ti asculti nevoile.

 

YOUR COMMENT