5 tendinte moderne de design al spațiului destinat bucătăriei

Bucătăria ca și spațiu interior în casă a fost, de cele mai multe ori, destinată doar activității de preparare a mesei. Cu timpul, lucrurile s-au schimbat, iar bucătăria funcționează acum ca inima casei și un spațiu în care gătim, în timp ce socializeazăm cu prietenii și familia. Prin urmare, tendințele unei bucătării chic s-au schimbat și s-au modernizat, în funcție de nevoi.

Iată cum ar trebui să arate o bucătărie de top în anul 2018.

Suprafețele lucioase de cuarț

Suprafețele lucioase de cuarț sunt la mare căutare în rândul celor care vor să își aducă propria bucătărie la cele mai înalte standarde. Mobilierul cu suprafață de cuarț necesită mai puțină întreținere decât omologul său din granit, și oferă o frumusețe aparte, rezistentă în timp.

Numărul de persoane care doresc să treacă de la laminat la cuarț a crescut constant în cursul anului 2016. Această tendință pare că se menține și în prezent, deoarece calitatea și valoarea materialelor devine un aspect important. Cuarțul este văzut ca o suprafață a unei bucătării de lux care poate mări gradul de sofisticare al camerei.

Gama de bucătării Gloss Line, de la SiPro, este gama de bucătării ce se axeaza pe note moderne și strălucitoare, de la corpurile cu tăieturi curate, la lipsa detaliilor și chiar a mânerelor ușilor. Perfect adaptabile spațiilor care se doresc deschise și luminoase, oferă note luxuriante și compartimente cu utilitate sporită oricărei bucătării.

Spațiile deschise și aerisite

Izolarea bucătăriilor ca spațiu separat în interiorul casei nu mai este de mult timp un trend în materie de design interior. Bucătăriile au devenit spații largi de relaxare și socializare, locul în care îți poți invita prietenii sau în care poți petrece timp de calitate cu cei apropiați. Amenajarile interioare ca spații deschise sunt un nou trend care pare că va rămâne alături de noi pentru o perioadă semnificativă de timp. Această tendință de design susține un stil de viață casual dar conectat, și este perfect adaptată stilului de viață din zilele noastre. Astfel, întreaga locuință se schimbă și casa prinde noi contururi.

Gătitul prin inducție

Rapid, sigur și plăcut din punct de vedere estetic – există multe motive pentru a vă bucura de gătitul cu ajutorul plitei prin inducție. Deoarece arzătoarele prin inducție utilizează puțină căldură, chiar și bucătăriile înghesuite rămân răcoroase în timpul preparării mâncării, iar suprafețele rămân în siguranță la atingere. În plus, aceste plite elimină necesitatea unor spații mari destinate aragazului sau hotei, deschizând ușa posibilităților de design creativ.

Din punct de evdere estetic, plitele de gătit se contopesc perfect cu orice blat de bucătărie, dând aceeași notă luxuriantă precum materialele prețioase din restul bucătăriei, fie ele blaturi și uși din piatră  naturală, cuarț sau lemn masiv.

Insula de bucătărie

Adaptate spațiului în care vor fi utilizate, insulele de bucătărie pot transforma orice încăpere într-un loc spațios și util, cu un minunat design interior. Indiferent că optezi pentru o bucătărie în stil clasic , vintage sau romantic, elementele moderne ale unei insule de bucătărie îi vor aduce un farmec aparte.

În plus, insulele de bucătărie sunt extrem de practice, folosite atât ca spațiu de gătit cât și ca spațiu de socializare.

,,Insulele de bucătărie folosite ca spațiu de socializare și de luat masa, ar trebui să nu aibă o înălțime mai mare ca o masă normală, decât dacă se optează pentru scaune de bar, reglabile, cu picior. Insulele pentru gătit pot fi pe mai multe niveluri, oferind intimitate spațiului destinat gătitului și mărind spațiul de lucru, inclusiv pe cel de depozitare”, explică Grațianu Ionel, director general SiPro Bucătării.

Caracteristica decorativă a bucătăriei este adesea ultimul detaliu planificat în proiectarea bucătăriei preferate. Mixul de materiale și culori este o alegere importantă, care ia cel mai mult timp în alegerea designului bucătăriei. Classic Line propune o gama de bucătării perfectă și adaptabilă oricărui spațiu interior, indiferent că vă doriți corpuri care se îmbină perfect cu peretele sau corpuri insulare, pentru a crea un spațiu de relaxare al întregii familii. Indiferent dacă proiectați bucătăria pentru a se potrivi decorului altor camere sau pentru a se potrivi cu stilul casei, gama de bucătării Classic Line vă va ajuta să faceți din spațiul bucătăriei o reflecție frumoasă a stilului personal.

 

Iluminarea cu LED-uri

Iluminarea cu LED-uri este, oarecum, un trend aflat la început de drum. Cu ajutorul tehnologiilor în schimbare, iluminatul bucătăriilor cu LED-uri și-a mai pierdut din aspectul înghețat și neprietenos, care îi speria pe cei care și-ar fi dorit o astfel de modernizare.

,,Iluminarea bucătăriilor folosind tehnologia LED pare, oricum, o metodă tot mai întâlnită în viitorul apropiat. Acest tip de iluminare conferă spațiului destinat bucătăriei o lumină mai intimă și mai strategic amplasată. Acestea pot fi montate deasupra insulelor de bucătărie, chiar în blat sau în dulapuri, modificând unghiuri și creând iluzii optice” , explică Monica Virdol, Arhitect SiPro Bucătării.

Gama de bucătării Opera Line propune un stil care te definește și te completează în același timp. Pornind de la nuanța adoptată –Opera- și liniile fine ale ușilor, până la mânerele cu modele speciale, fiecare element al bucătăriei aduce cu el un aspect finisat.

Iluminarea cu LED, strategic amplasată, contribuie la crearea unui spațiu interior confortabil și primitor, pe gustul pasionaților de operă și băuturi fine.

Echipa SiPro își așteaptă clienții cu cele mai bune oferte, atât în magazin cât și online, pe site-ul www.SiPro.ro Profită de cea mai bună ofertă în parteneriat cu Franke. Cumpără mobilier în valoare de minim 3500 euro și primești cadou aparatură în valoare de 1000 de euro CADOU!

Despre SiPro

Pasionați de arhitectură și design, echipa SiPro activează pe piața bucătăriilor de lux încă din 1994. Influențele tradiționale și experiența se regăsesc în fiecare produs SiPro, care vine în întâmpinarea nevoilor clienților săi. Profesionalismul și calitatea sunt crezul care au ghidat pașii companiei SiPro până astăzi, un drum lung traversat cu dedicare și perseverență.

 

YOUR COMMENT