5 cele mai simple metode prin care poti sa profiti de spatiul bucatariei tale

Indiferent daca ai o bucatarie mica sau daca esti unul dintre norocosii care se bucura de o bucatarie spatioasa, stii ca niciodata spatiul de depozitare nu este suficient. Gasesti intotdeauna noi lucruri pe care ai vrea sa le tii in dulapuri si nu te induri sa renunti la cele care ocupa deja loc.

Toti ne dorim, insa, ca spatiul de depozitare sa fie estetic si de putine ori suntem dispusi sa sacrificam design-ul unei incaperi pentru acesta. Exista cateva modalitati prin care poti profita la maxim de spatiul bucatariei tale, fara sa renunti la bunul gust.

1.Corpuri suspendate

Unul dintre secretele esentiale in ceea ce priveste utilizarea inteligenta a spatiului de care dispui este chiar folosirea unor dulapuri de bucatarie suspendate. Acestea sunt extrem de incapatoare si salveaza din locul de pe podea, atat de important pentru orice bucatarie. Alegerea design-ului corpurilor este foarte importanta, pentru ca acestea trebuie sa se potriveasca perfect cu restul mobilierului si sa ofere personalitate incaperii.

2.Frigiderul incastrat in mobilier

Frigiderul incastrat in insula centrala din bucatarie poate fi nu numai o modalitate extrem de ingenioasa de depozitare, ci si o piesa extrem de atragatoare. Cu ajutorul frigiderului Smeg vei avea acces usor la frigider si la rafturile cu ingredientele-cheie pentru toate retetele tale. Daca oricum folosesti un corp de mobilier pe blatul caruia gatesti, de ce sa nu profiti de acesta si pentru depozitare?

3.Importanta culorilor alese

Atunci cand ai o bucatarie de dimensiuni mici, daca vei folosi culori inchise pentru mobilier si pentru pereti, nu vei face decat sa micsorezi vizual si mai mult spatiul. In plus, bucatariile albe sau in nuante nude vor fi intotdeauna mai elegante si vor avea un aer rafinat, indiferent de dimensiune. Alege mobila in culori placute, cu detalii deosebite, care sa faca din bucataria ta un loc superb si care sa dea senzatia de inaltime.

4.Recipiente inventive

Daca vrei sa profiti de spatiul bucatariei tale si ai montat deja corpuri suspendate, nu trebuie sa te opresti, pentru ca acestea nu sunt suficiente. Trebuie sa ai grija intotdeauna sa te folosesti la maximum de locul din interiorul lor. Alege recipiente cu linii drepte, unghiulare, care sa se poata aseza cu usurinta unele peste altele. Pune in acestea condimente, fructe deshidratate, dulciuri si alte alimente mici.

5.Rafturile

O alta modalitate prin care poti sa profiti de locul bucatariei in general si mai specific de spatiul peretilor, este reprezentata de rafturi. Acestea sunt extrem de utile si pot oferi un aspect deosebit bucatariei. Opteaza pentru rafturi cu forme sofisticate, care sa dea o nota de eleganta si care sa indeplineasca si rolul de spatiu pentru expunerea obiectelor frumoase.

Daca iti doresti sa cumperi mobilier de la un producator de incredere, poti alege SiPro. Avem o echipa dedicata de designeri profesionisti  si realizam mobila pentru romani inca din 1994.

Pentru mai multe sfaturi personalizate si ajutor in amenajarea casei tale, ne gasesti pe www.sipro.ro sau intr-unul dintre showroom-urile noastre din piata Unirii sau Baneasa.

YOUR COMMENT